2024-04-27 07:01

Au început să vaccineze anti-Covid copiii care au împlinit 2 ani cu un ser neomologat de OMS

 |  15:03
Au început să vaccineze anti-Covid copiii care au împlinit 2 ani cu un ser neomologat de OMS

Cu nici o lună înaintea începerii anului școlar, autoritățile cubaneze au început să vaccineze anti-Covid copiii care abia au împlinit 2 ani, o adevărată premieră mondială, scrie hotnews.ro.

Grav este că micuților li se administrează două vaccinuri dezvoltate local, Abdala și Soberana, care nu au fost omologate de Organizația Mondială a Sănătății, însă autoritățile cubaneze susțin că aceste vaccinuri au o eficacitate de peste 90%.

Autoritățile cubaneze au afirmat că școlile vor fi redeschise treptat în luna octombrie după ce toți copiii vor fi vaccinați.

Vaccinarea copiilor în vârstă de 12 ani și mai mari a început încă de vinerea trecută, după finalizarea studiilor clinice pe minori ale vaccinurilor anti-Covid dezvoltate la Havana

Cuba se confruntă cu un nou val al pandemiei după ce a reușit să aducă sub control numărul de infecții anul trecut. Autoritățile au raportat aproape 690.000 de infecții cu coronavirusul de la izbucnirea pandemiei, aproape o treime din acestea fiind înregistrate luna trecută. Autoritățile cubaneze au raportat și 5.700 de decese cauzate de COVID-19, 2.400 din acestea având loc luna trecută.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE