2024-05-05 18:51

ATAC TERORIST în Viena: peste 10 MORȚI, printre care și un polițist

 |  23:56
ATAC TERORIST în Viena: peste 10 MORȚI, printre care și un polițist

Potrivit jurnaliștilor austrieci, ar fi vorba de mai mult de 10 morți în cazul atacului de la Viena. Mai mult decât atât, trei polițiști au fost împușcați, dintre care unul a decedat.

Echipaje ale serviciilor de urgenţă din Viena au raportat luni seara mai mulţi morţi şi răniţi pe fondul a ceea ce ministerul de interne austriac a calificat drept un "aparent atac terorist" în curs de desfăşurare în capitala Austriei, potrivit informaţiilor transmise de agenţia de presă APA.

Aceleași surse spun că ar fi vorba de un comando de 7-10 teroriști islamici care au vizat obiective evreiești din Viena.

Un agent de poliţie a fost ucis în atacul armat din centrul Vienei, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate austriece, scrie Mediafax. 

De asemenea, unul dintre autorii atacului armat a fost arestat.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, mai multe persoane au fost omorâte în atacuri armate comise în zone din Viena, inclusiv într-un hotel. De asemenea, mai multe persoane au fost luate ostatice într-un restaurant.

Din primele informații, se pare că este vorba despre un asalt cu un pistol mitralieră asupra unei sinagogi din Viena.

Ministrul de interne Karl Nehammer, care a vorbit despre un "aparent atac terorist", a declarat că autorităţile presupun că mai mulţi suspecţi sunt încă liberi.

O mare parte din centrul oraşului este blocată de poliţie, iar transportul public în zonă a fost oprit. Locuitorilor li s-a cerut să nu îşi părăsească locuinţele.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE