2024-05-07 08:41

Astăzi, Charles al III-lea va fi proclamat REGE al Marii Britanii

 |  10:30
Astăzi, Charles al III-lea va fi proclamat REGE al Marii Britanii

Charles al III-lea va fi proclamat în mod oficial rege, în cadrul unei ceremonii istorice care va avea loc în această dimineață la Palatul St James, anunță BBC.

Un val de alte proclamații va avea loc în toată Marea Britanie până duminică. Ceremonia vine după ce regele s-a angajat să urmeze exemplul "scumpei sale mame", într-un prim discurs emoționant.

Vineri seară, regele a transmis națiunii "durerea profundă" pricinuită de pierderea mamei sale, lăudându-i căldura, umorul și "abilitatea infailibilă de a vedea întotdeauna ce e mai bun în oameni".

Regele a promis să servească națiunea cu același "devotament de nezdruncinat" ca și regretata regină în timpul domniei sale de 70 de ani.

Charles a devenit rege în momentul în care mama sa a murit, dar Consiliul de Aderare se ține cât mai curând posibil după moartea unui suveran pentru a face o proclamare oficială a succesorului.

În cadrul consiliului, regele va face o declarație personală cu privire la moartea reginei și va depune un jurământ de a păstra Biserica Scoției - deoarece în Scoția există o diviziune a puterilor între biserică și stat, potrivit Antena 3.

Printre cei prezenți se vor număra Camilla, soția lui Charles de 17 ani, care are acum titlul de regină consort, și fiul regelui, William, noul prinț de Wales.

Prima proclamare publică va avea loc de la balconul Friar Court din Palatul St James din Londra

Prima proclamare publică va avea loc de la balconul Friar Court din Palatul St James din Londra, la ora locală 11:00, un moment care este de obicei însoțit de un fast multisecular, cu trompetiști care cântă și salve de tun trase în Hyde Park și la Turnul Londrei.

Deși nu fac parte din proclamarea oficială, cuvintele "Regina a murit, trăiască regele" sunt adesea adăugate ulterior.

Vineri, Charles a fost întâmpinat de urale și strigăte de "God save the King!" în timp ce se întâlnea cu mulțimea care se adunase la Palatul Buckingham.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE