2024-05-05 00:40

Anunț de ultimă oră de la Casa Albă. Biden: ”Este începutul unei invazii în Ucraina„

 |  22:05
Anunț de ultimă oră de la Casa Albă. Biden: ”Este începutul unei invazii în Ucraina„

Joe Biden a avut o primă reacție după anunțul lui Vladimir Putin privind recunoașterea independenței regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

”Rusia a decis să rupă o bucată din Ucraina”, a spus Joe Biden marți seara, în prima ieșire oficială a președintelui american după anunțul lui Vladimir Putin privind recunoașterea independenței regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

”Astăzi a anunțat că vrea mai mult decât aceste regiuni, vrea să cucerească cu forța cât mai mult teritoriu”, a declarat Biden.

”Este începutul unei invazii în Ucraina și voi începe să impun sancțiuni dacă Rusia merge mai departe”, a mai spus președintele SUA.

Potrivit acestuia, gestul Rusiei reprezintă ”o încălcare flagrantă a legilor Națiunilor Unite și e nevoie de un răspuns ferm”.

Liderul de la Casa Albă a anunțat ”primele tranșe de sancțiuni împotriva Rusiei și vom continua”. 

”Interzicem accesul Rusiei la piețele financiare din Vest, SUA și Europa”, a afirmat Biden, care a precizat că sancțiunile se îndreaptă și împotriva a două mari instituții ale Rusiei- VEB și Banca Militară.

”Sunt măsuri pur defensive, nu avem nicio intenție să luptăm cu Rusia”, a mai declarat Joe Biden.

Președintele american a spus că se află în contact permanent cu liderii europeni, inclusiv cu președintele Ucrainei, Volodomir Zelensky, scrie și BBC


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE