2024-05-08 08:00

ALERTĂ. Vaccinul Johnson&Johnson ar provoca și el tromboze. Distribuția în Europa a fost suspendată! România urma să îl folosească inițial în penitenciare

 |  17:54
ALERTĂ. Vaccinul Johnson&Johnson ar provoca și el tromboze. Distribuția în Europa a fost suspendată! România urma să îl folosească inițial în penitenciare

Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a luat marți decizia a amâna distribuirea în Europa a vaccinului său împotriva Covid-19, care se administrează într-o singură doză. Hotărârea vine după autorităţile sanitare americane au recomandat o suspendare temporară a utilizării acestuia în Statele Unite pe durata unei anchete care va analiza formarea unor cheaguri de sânge după imunizarea cu acest ser, aceeași problemă cu care se confruntă și vaccinul produs de AstraZeneca.

Principalele agenţii federale americane în domeniul sănătăţii publice, FDA şi CDC, vor să ancheteze şase cazuri grave de formarea a unor cheaguri de sânge în urma vaccinării cu J&J în Statele Unite. O persoană a murit din cauza unei tromboze, iar alta se afla într-o stare critică după ce au fost vaccinate cu vaccinul împotriva Covid-19 într-o singură doză Johnson & Johnson.

Potrivit CNBC, este vorba despre şase femei cu cârste cuprinse între 18 şi 48 de ani, care au prezentat aceste simptome la şase până la 13 zile după  ce au fost vaccinate cu vaccinul J&J.

Johnson&Johnson ”studiază aceste cazuri împreună cu autorităţile europene de sănătate”, anunţă grupul.

Peste 6,8 milioane de doze de vaccin J&J au fost administrate pe teritoriul Statelor Unite.

România a primit săptămâna aceasta prima tranşă de vaccin produs de compania Johnson&Johnson, dar acum aşteaptă precizări de la Agenţia Europeană a Medicamentului cu privire la acest ser cu care ar fi început imunizarea deținuților din penitenciare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE