2024-05-03 08:54

ALERTĂ în Nigeria: Atac asupra unei școli, 400 de elevi sunt dispăruți

 |  21:25
ALERTĂ în Nigeria: Atac asupra unei școli, 400 de elevi sunt dispăruți

Aproximativ 400 elevi din Nigeria sunt dați dispăruți în urma unui atac comis asupra școlii lor de un grup de bărbați înarmaţi cu puşti de asalt, informează Sky News.

Atacul asupra școlii gimnaziale din Kankara a avut loc vineri seară, la ora locală 21.40, potrivit Poliției nigeriene. Un grup format din mai mulți indivizi a deschis focul asupra unității de învățământ, folosind puști AK-47.

Poliția a ripostat, iar în timpul schimbului de focuri unii dintre elevi au sărit gardul școlii și au fugit pentru a se adăposti.

Potrivit sursei citate, până acum au fost găsiți 200 din cei aproape 600 de elevi.

„Poliţia, armata nigeriană şi forţele aeriene nigeriene lucrează îndeaproape cu autorităţile şcolare pentru a stabili numărul real al elevilor dispăruţi sau răpiţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din statul Katsina, Gambo Isah, conform B1tv.

În nord-estul Nigeriei atacurile militanților islamiști au loc frecvant. Cel mai grav incident de acest fel a avut loc în aprilie 2014, atunci când un grup de jihadiști Boko Haram a răpit 276 de eleve dinntr-un cămin al unei școli din Chibok. Aproape 100 dintre ele sunt dispărute și în prezent.

Și în 2018, aproximativ 50 de eleve ar fi fost răpite de gruparea islamistă teroristă Boko Haram în aceeași zonă a Nigeriei. Atacul a fost comis atunci asupra unui liceu dinn oraşul Dapchi din statul Yobe.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE