2024-05-19 12:28

AJUTOR pentru Ucraina. SUA trimite armament militar pentru o eventuală confruntare cu Rusia

 |  19:51
AJUTOR pentru Ucraina. SUA trimite armament militar pentru o eventuală confruntare cu Rusia

Ca parte a unui pachet de asistență oferit de către Statele Unite, Ucraina urmează să primească muniție și arme de calibru mic în valoare de 60 de milioane de dolari, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, conform CNN.

Pachetul a fost aprobat pe 1 septembrie de către președintele Joe Biden, în momentul în care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat în mod oficial Casa Albă. Până acum, SUA a mai trimis Ucrainei asistență alcătuită din elemente letale, precum rachetele Javelin, dar și elemente neletale.

Pachetul conceput are rolul de a consolida puterea de autoapărare a Ucrainei în fața acumulării de trupe rusești la granița celor două state. În urma evenimentelor, NATO și SUA au urmărit acțiunile produse de către Federația Rusă și l-au avertizat pe președintele Vladimir Putin că riscă sancțiuni severe în cazul în care Ucraina va fi atacată.

De la începutul conflictului cu Rusia din 2014, când Crimeea a fost anexată de către Rusia, Statele Unite au oferit în total 2,5 miliarde de dolari sub formă de ajutoare. Doar în acest an, SUA a oferit Ucrainei ajutor militar în valoare de 450 de milioane de dolari.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE