2024-04-26 14:05

Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat VACCINUL ANTI-COVID produs de Moderna

 |  14:47
Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat VACCINUL ANTI-COVID produs de Moderna

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a dat miercuri undă verde utilizării vaccinului anti-Covid produs de compania americană din domeniul biotehnologiei, Moderna, scrie News.ro.

EMA s-a reunit miercuri pentru a doua oară săptămâna aceasta, cu scopul de a lua o decizie finală cu privire la autorizarea vaccinului Moderna.

Autorizarea agenţiei vine în contextul în care numeroase state membre ale Uniunii Europene (UE) critică lentoarea cu care se produce vaccinarea.

Vaccinul Moderna devine astfel al doilea vaccin împotriva covid-19 autorizat de EMA în UE, după cel al alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech.

”EMA a recomandat să se acorde o autorizaţie condiţionată de punere pe piaţă a vaccinului împotriva covid-19 al Moderna, în vederea prevenirii bolii la persoanele în vârstă şi de peste 18 ani”, a anunţat într-un comunicat EMA.

Vaccinul este atât sigur, cât și eficace, se arată în recomandările agenției europene. Utilizarea acestuia a fost deja autorizată în SUA, Canada și Israel.

Vaccinul Moderna poate fi păstrat până la 30 de zile în frigidere de uz casnic, timp de 12 ore la temperatura camerei și rămâne stabil până la șase luni păstrat -20°C.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE