2024-05-19 14:41

A fost depistat obiectul misterios de care s-a ciocnit submarinul nuclear USS Connecticut, în Marea Chinei de Sud

 |  09:55
A fost depistat obiectul misterios de care s-a ciocnit submarinul nuclear USS Connecticut, în Marea Chinei de Sud

Anchetatorii Marinei SUA au concluzionat că submarinul lor nuclear USS Connecticut s-a lovit de un munte subacvatic fiind serios avariat în urma acestei coliziuni. Nava a avut acest incident în Marea Chinei de Sud luna trecută. Aceste informații despre rezultatele anchetei au fost postate pe USNI News - portalul online de știri și analize al Institutului Naval al SUA, la data de 1 noiembrie, citând surse ale oficialilor apărării care au cunoștință despre incident.

Pe 2 octombrie, submarinul de atac cu propulsie nucleară din clasa Seawolf USS Connecticut s-a ciocnit cu un obiect neidentificat. USNI News a precizat că anchetatorii au identificat submarinul eșuat pe un munte submarin, a cărui locație nu fusese stabilită anterior.

Flota a 7-a, cea mai mare a Marinei SUA din regiunea Asia-Pacific, confirmă  raportul USNI News. Purtătorul de cuvânt al flotei, Haley Sims, a declarat: „Investigația a stabilit că USS Connecticut a rămas blocat pe o stâncă plată în timp ce opera în apele internaționale din regiunea Indo-Pacific”.

Înainte de această știre, declarația Marinei SUA cu privire la incident a generat multe speculații imaginative despre „obiectul misterios” pe care nava l-a lovit. Marina SUA nu a precizat unde s-a întâmplat incidentul, deși oficiali navali americani au declarat presei că incidentul s-a petrecut în Marea Chinei de Sud.

USS Connecticut se află în prezent în Guam pentru reparații capitale. Nava a fost avariată în secțiunea din față, tancurile sale de balast au fost avariate, iar nava a trebuit să navigheze din Marea Chinei de Sud până în Guam timp de o săptămână. Marina SUA a confirmat în mod repetat că reactorul nuclear și sistemul de propulsie al navei nu au fost deteriorate. În urma coliziunii au fost răniți 11 marinari.

Pe 30 octombrie, ziarul South China Morning Post a postat imagini din satelit care arată că sistemul de unde sonore cu dom de la prova navei a fost grav deteriorat și trebuia înlocuit.

"Este aproape sigur că USS Connecticut a avut o coliziune frontală și a spart cupola sonarului, cel mai important sistem de senzori. Asta însemna că nava era oarbă și surdă sub apă și a fost forțată să oprească misiunea imediat.", a spus Antony Wong Tong, observator militar Macau.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE