2024-05-02 20:41

A fost ARESTAT suspectul în scandalul Pentagon Leaks. Unde a lucrat bărbatul

 |  21:27
A fost ARESTAT suspectul în scandalul Pentagon Leaks. Unde a lucrat bărbatul

Un tânăr pasionat de arme ar fi autorul Pentagon Leaks, una dintre cele mai mari scurgeri de informații secrete americane din ultimii ani. Acesta are în jur de 20-25 de ani și a lucrat într-o bază militară, potrivit The Washington Post și Reuters, preluat de Agerpres.

Un membru al Gărzii Naţionale Aeriene a SUA este suspectat c-ar fi autorul scurgerilor de informaţii clasificate ale Pentagonului. Bărbatul va fi arestat joi la Massachusetts, a declarat o sursă pentru agenţia Reuters.

Suspectul se numește Jack Teixeira şi este coordonatorul ”Thug Shaker Central”, un grup online unde aproape 20-30 de persoane îşi manifestă pasiunea pentru arme, jocuri video şi afişează meme-uri rasiste.

Documentele secrete din dosarul ”Pentagon Leaks” a fost publicate inițial pe pagina respectivului grup începând din week-end-ul trecut și ulterior pe reţelele de socializare Twitter şi Telegram. Acestea oferă o imagine asupra activităților de culegere de informații ale serviciilor secrete ale SUA, pe plan global. Au ieșit în evidență dezvăluiri despre războiul din Ucraina și despre ajutorul militar occidental oferit Kievului. Datate din februarie şi martie, aceste documente arată deopotrivă deficiențe atât ale armatei ruse, cât şi ale armatei ucrainene, notează Agerpres.

Potrivit The Guardian, membrii grupului au declarat grupului de jurnaliști de investigație ”Bellingcat”, precum și publicațiilor Washington Post și The New York Times că documentele au fost publicate pe Thug Shaker Central pentru a impresiona membrii grupului și nu pentru a influența politica externă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE