2024-05-06 15:48

Zeci de mii de turiști afectați, după ce stațiunile de pe Valea Prahovei au rămas fără APĂ POTABILĂ

 |  12:42
Zeci de mii de turiști afectați, după ce stațiunile de pe Valea Prahovei au rămas fără APĂ POTABILĂ

Operatorul regional de apă Hidro Prahova a oprit duminică furnizărea apei potabile în aproape toate staţiunile de pe Valea Prahovei, ca urmare a problemelor cauzate la captările de apă pe fondul fenomenelor meteo extreme din cursul nopţii.

Furnizarea apei a fost oprită la Azuga, dar şi în Sinaia (zona centrală, cartierele Izvor şi Platou Izvor) şi Buşteni (cartierele Zamora şi Poiana Ţapului), din cauza condiţiilor meteo extreme care au afectat captările de apă de unde se alimentau toate zonele avariate, în urma căderii aluviunilor de pe versanţi, scrie Agerpres. Sistarea apei potabile se va menţine până la decolmatarea captărilor respective.

În cursul nopţii a fost valabil un Cod roşu de averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină în localităţile, Breaza, Sinaia, Comarnic, Buşteni, Brebu, Valea Doftanei, Cornu, Azuga, Sotriile, Proviţa de Sus, Adunaţi, Secăria şi Talea.

Conform Inspectoratulului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, furtuna a afectatat și  trei linii de medie tensiune şi 30 puncte de transformare, astfel că 3.590 consumatori din Breaza, Comarnic, Proviţa de Sus, Proviţa de Jos nu au curent electric. În teren acţionează echipe ale operatorului de energie electrică pentru remedierea defecţiunilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE