2024-05-05 18:16

Un român a fost condamant la închisoare, după ce a falsificat un test COVID-19

 |  09:53
Un român a fost condamant la închisoare, după ce a falsificat un test COVID-19

Un cetățean român a fost condamnat la închisoare pentru că a prezentat poliției, un test COVID-19 fals, pentru a termina perioada de auto-izolare la domiciliu după doar 5 zile și nu 10. Ieri, bărbatul a arătat poliției un test COVID-19 negativ, după ce a stat în izolare timp de 5 zile. Acesta voia să părăsească auto-izolarea la domiciliu, din a șasea zi.

Pentru a face acest lucru legal, persoanele care trebuie să stea în izolare la domiciliu, pot face un test COVID-19, în a 5-a zi de izolare, iar dacă rezultatul acestuia este negativ, izolarea poate fi terminată în a șasea zi. Autoritățile britanice au mers pentru a verifica testul negativ al cetățeanului român. Cu toate că el avea un test COVID-19 negativ, poliția a bănuit că acesta este fals și i-au verificat seria testului.

Atunci când au scanat codul acestuia, nu a fost găsit în sistem și autoritățile au demarat o anchetă. În cele din urmă, bărbatul a recunoscut că a făcut uz de fals. Românul a fost condamnat pentru mărturie mincinoasă și a mărturisit infracțiunea la tribunal. Acuzarea a cerut 45 de zile de închisoare pentru bărbat, însă instanța a ales să stabilească sentința la 30 de zile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE