2021-04-15 11:29

Un oficial al EMA aruncă BOMBA: "Este clar că trombozele cerebrale au legătură cu vaccinul AstraZeneca"

 |  13:47
Un oficial al EMA aruncă BOMBA: "Este clar că trombozele cerebrale au legătură cu vaccinul AstraZeneca"

Un oficial al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), Marco Cavaleri, confirmă că există o legătură clară între imunizarea cu vaccinul AstraZeneca-Oxford şi numeroasele cazuri de tromboză cerebrală apărute după administrarea acestui vaccin, care au dus la mai multe decese la nivel mondial.

”Putem să o spunem de-acum. Este clar că există o legătură cu vaccinul. u toate acestea, nu ştim deocamdată ce cauzează această reacţie. Rezumând, în următoarele ore vom spune că există o legătură, dar este necesar să înţelegem cum are loc”, declară în acest interviu Marco Cavaleri, însărcinat cu strategia vaccinării la EMA, instituție care urmează să se reunească în dosarul AstraZeneca-Oxford în peroada 6-9 aprilie.

”Încercăm să obţinem o imagine clară a ceea ce se întâmplă, să definim în mod precis acest sindrom cauzat de vaccin. În rândul persoanelor vaccinate există un număr de cazuri de tromboză cerebrală la persoane tinere, mai mare decât ne aşteptam. Trebuie să spunem acest lucru”, a mai subliniat el.

Suspiciuni au apărut, de mai multe săptămâni, cu privire la posibile efecte secundare grave, dar rare, în urma observării la persoane vaccinate cu vaccinul AstraZeneca-Oxford a unor cazuri de tromboză atipică, scrie News.ro. Zeci de cazuri au fost deja înregistrate - dintre care mai multe s-au soldat cu decese.

În Regatul Unit s-au înregistrat 30 de cazuri şi şapte decese la un total de 18,1 milioane de doze administrate până la 24 martie.

EMA a susţinut, până acum, că ”nu s-a dovedit vreo legătură cauzală cu vaccinul”, în pofida faptului că o asemnea legătură cauzală este ”posibilă” şi că avantajele vaccinării împotriva covid-19 cu vaccinul AstraZeneca-Oxford sunt mai mari decât riscurile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE