2024-05-07 07:19

Un elicopter pilotat de un român s-a PRĂBUȘIT în mare, în Grecia

 |  20:54
Un elicopter pilotat de un român s-a PRĂBUȘIT în mare, în Grecia

Un elicopter s-a prăbușit în mare în Grecia, în timp ce încerca să stingă un incendiu de pădure pe insula Samos. La bord erau trei sau patru persoane, anunță pompierii prezenți în zonă. Televiziunea greacă ERT anunță că pilotul român a fost găsit în viață.

În elicopterul închiriat din Ucraina erau un român, doi moldoveni și un traducător grec, potrivit site-ului elen ekathimerini.

Conform informațiilor martorilor oculari, elicopterul a căzut în marea Egee de la joasă altitudine, iar operațiunea de salvare a fost lansată imediat. Un al doilea supraviețuitor primește manevre de resuscitare la care pare să răspundă. O a treia persoană a fost găsită inconștientă și dusă la mal.

Trei bărci de patrulare ale pazei de coastă şi alte două ambarcaţiuni sunt angajate în operaţiunea de salvare, potrivit pazei de coastă de pe această insulă situată în nord-estul Mării Egee, transmite Agerpres.

Incendiul forestier a izbucnit la Samos în jurul orei 14:00 (11:00 GMT), iar trei elicoptere şi cinci avioane asistate de aproximativ cincizeci de pompieri au început operaţiunile de stingere a flăcărilor.

Vânturi puternice de peste 7 pe scara Beaufort (cu treisprezece niveluri) suflă în regiune în timp ce temperatura a ajuns, miercuri, la aproape 30 de grade Celsius, în Grecia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE