2024-05-19 12:28

Un bărbat a fost găsit mort într-o zonă împădurită. Se crede că a fost atacat de urs

 |  09:38
Un bărbat a fost găsit mort într-o zonă împădurită. Se crede că a fost atacat de urs

Un bărbat de 69 de ani, din localitatea Suseni, a fost găsit decedat, sâmbătă seara, într-o zonă împădurită din apropierea localităţii sale de domiciliu, posibil atacat de urs, a informat luni dimineaţa, IPJ Harghita, potrivit Agerpres.

"Din primele cercetări s-a stabilit că acesta ar fi plecat în cursul dimineţii de acasă, spunându-i soţiei ca merge la piaţă în municipiul Gheorgheni. Având în vedere faptul că nu s-a întors la domiciliu până în jurul orei 16:00, soţia împreună cu doi consăteni s-a deplasat la cabana pe care o deţine şi care este situată într-o zonă împădurită, iar pe traseu l-au găsit decedat. Personalul medical care a intervenit la faţa locului a stabilit că decesul ar fi putut surveni în urma leziunilor provocate de un animal sălbatic, cel mai probabil urs", se arată în informarea IPJ Harghita.

Sursa citată a mai arătat că bărbatul a fost găsit la circa 150 de metri de cabana sa, iar soţia şi cei soi consăteni care o ajutau l-au transportat în imobil, cu speranţa că îl vor salva. În acel moment au ajuns la faţa locului poliţiştii, echipa medicală şi salvamontiştii, care au găsit victima în cabană.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, mai precizează IPJ Harghita.

"Ieri seara (sâmbătă seara-nr) echipa noastră a fost solicitată să intervină pentru salvarea unei persoane în vârstă, care, conform primelor notificări, a fost atacată de un urs. Echipa noastră compusă din opt salvatori montani a ajuns repede la faţa locului, în ciuda terenului accidentat şi greu accesibil. Intervenţia a fost foarte dificilă din cauza vremii nefavorabile. În urma căutărilor, victima a fost găsită într-o casă de pădure,dar nu a putut fi readusă la viaţă nici după mai multe încercări. Conform primelor investigaţii şi pe baza gravităţii leziunilor suferite, decesul a intervenit cu mai mult timp înaintea sosirii la faţa locului a echipei de salvatori. După sosirea echipei de criminalistică trupul neînsufleţit al persoanei a fost coborât şi predat autorităţilor", se precizează în postarea Salvamont Gheorgheni.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE