2024-05-02 22:37

UPDATE: Sorin Oprescu a fost REȚINUT la Atena. Anunțul Poliției

 |  17:07
UPDATE: Sorin Oprescu a fost REȚINUT la Atena. Anunțul Poliției

Condamnat la 10 ani de închisoare, Sorin Oprescu a fost reținut la Atena. Fostul primar al Capitalei fusese dat în urmărire internațională.

UPDATE:

"La data de 17 mai a.c., în urma activităţilor investigative şi de cooperare poliţienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, în colaborare cu Centrul SELEC şi poliţiştii greci, coordonaţi de şeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona oraşului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internaţional", a anunţat Poliţia Română.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, după ce, în 13 mai, a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu şi spălarea banilor.

 

El a fost condus la sediul autorităţii judiciare competente, în vederea confirmării şi punerii în executare a mandatului.

Sorin Oprescu a fost localizat de Interpol în Atena. Autoritățile din Grecia au confirmat că Sorin Oprescu se află pe teritoriul elen și, potrivit surselor Antena 3, fostul edil a fost reținut.

Fostul primar general Sorin Oprescu a fost dat vineri în urmărire națională pentru că nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare.

Sorin Oprescu a fost condamnat, în urmă cu câteva zile, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție.

Curtea de Apel a decis și confiscarea a peste 100.000 lei și 9.000 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute în București și Ciolpani.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE