2024-04-26 11:48

ULTIMA ORĂ: Se prelungește starea de alertă. Care sunt noile REGULI

 |  15:11
ULTIMA ORĂ: Se prelungește starea de alertă. Care sunt noile REGULI

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că Guvernul va prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie, după ședința Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) care a avut loc marţi. În acest timp, autoritățile au impus noi reguli pentru stoparea răspândirii coronavirusului.

Pe agendă avem HG privind prelungirea stării de alerta pentru 30 de zile. Am completat cu măsuri suplimentare care au fost prezentate deja după CNSU de ieri", a anunţat, miercuri, premierul Ludovic Orban.

De asemenea, există noi măsuri impuse la nivel național, în funcție de rata de infectare din fiecare județ, respectiv localitate. 

"În principal, se instituie obligativitate purtării măștii în spații aglomerate cum ar fi piețe, peroane, stații de autobuz, târguri unde nu există posibilitatea păstrării distanței necesare", a spus şeful Guvernului.

Purtarea măştii va deveni obligatorie în toate spaţiile aglomerate, chiar dacă sunt deschise, în zonele în care incidenţa infectărilor cu coronavirus depăşeşte 3 la mia de locuitori.

"Pentru o incidență de 1,5 - 3 la mie, iar în localitățile unde se depășește numărul de cazuri și indicele de 3 la mie, CNSU instituie purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, nu numai în cele aglomerate", a continuat Orban.

"Am avut consultări cu reprezentanţi ai industriei creative, cultură şi HORECA şi în urma lor am luat decizia de a schimba reglementarea privind funcţionarea teatrelor/ instituţiilor culturale/restaurante/ cafenele similar cu cel în cazul şcolilor. Nu e identic, pentru că la şcoli este nevoie de o prudenţă mai mare.

Sunt 3 praguri: sub 1,5 cazuri la mie - funcţionează 50%, între 1,5 cazuri şi 3 la mie, permitem funcţionarea la o capaciate de 30% şi la o rată de 3 la mie decidem să se închidă aceste activităţi pentru o perioadă de maxim 14 zile şi să se redeschidă dacă indicele scade", a anunţat şeful Guvernului.

Miercuri, noile cazuri de coronavirus au depășit în România, în ultimele 24 de ore, 4.000. Au fost înregistrate 4.016 bolnavi, 66 de decese noi și 686 persoane internate la ATI. Capitala conduce la numărul de infectări.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-14

In legatura cu acest articol...

Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București: Clădirea a fost evacuată

Alexandru Rafila, previziuni sumbre după recordul de cazuri noi. Ce spune despre adoptarea unor noi măsuri restrictive

Coronavirus: Peste 4000 de cazuri noi! Câți români se află la Terapie Intensivă

Fotbal: Noi cazuri de coronavirus la un club din Liga 1. Ce echipă este afectată

Dezastru într-o țară din UE: Câte cazuri de coronavirus au fost descoperite în ultimele 24 de ore




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE