2024-04-27 05:25

ULTIMA ORĂ: Radu Mazăre va fi retrimis în Madagascar

 |  18:19
ULTIMA ORĂ: Radu Mazăre va fi retrimis în Madagascar

Radu Mazăre a fost extrădat ilegal din Madagascar în România, în luna mai a anului trecut şi trebuie retrimis în insula din estul Africii. Este decizia defintivă luată de Tribunalul Antananarivo după ce fostul primar al Constanţei a atacat în instanţă decizia autorităţilor din Madagascar de a-l repatria, fără o hotărâre judecătorească, transmite Antena3.

Anul trecut, pe 8 mai, Radu Mazare a fost arestat în Madagascar, la solicitarea autorităţilor române, după ce fostul primar al Constanţei fusese condamnat la 9 ani de închisoare într-un dosar vizând mai multe retrocedări ilegale.

După 10 zile, Mazăre era suit în avion şi trimis autorităţilor din România, pentru ispăşirea pedepsei. La mai bine un an de la acel moment, Tribunalul Antananarivo (capitala statului Madagascar) a decis că operaţiunea de extrădare s-a făcut ilegal, fără să există o decizie a judecătorilor din insulă, iar fostul primar al Constanţei trebuie readus în Madagascar pentru a avea parte de un proces corect.

Tribunalul Antananarivo a dispus repunerea in siuaţia anterioară extrădării, respectiv aducerea lui Radu Mazare înapoi în Madagascar din închisoarea din România. Hotărârea Tribunalului din Antananarivo a fost pronunţată în 9 octombrie 2020, fiind executorie odată cu comunicarea oficială a actelor către autorităţile române.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-12

In legatura cu acest articol...

AVERTISMENT ONU: Ce se întâmplă cu planeta noastră

Cum, când și în ce condiții se reia BASCHETUL în România. FRB a făcut ANUNȚUL cel mare

Tribunalul București l-a validat pe NICUȘOR DAN ca primar al Capitalei. Decizia nu e definitivă

Nouă nume grele din politică s-au RETRAS din Consiliul General al Capitalei

Alte 123 de ȘCOLI au intrat în SCENARIUL ROȘU




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE