2024-05-19 04:14

TUPEU de hoț! A jefuit mașina Poliției Autostrăzi Sibiu

 |  17:00
TUPEU de hoț! A jefuit mașina Poliției Autostrăzi Sibiu

Un bucureștean de 28 de ani a ajuns în arestul IPJ Sibiu pentru că a jefuit o mașină de poliție. Din interior a sustras inclusiv telecomanda de acționare a rampei cu semnale luminoase și sonore.

Bunurile, în cea mai mare parte, au fost recuperate în urma unei percheziții domiciliare la locuința în care suspectul stătea fără acte legale. Autorul s-a ales cu un dosar penal pentru furt calificat. 

„Un bărbat, în vârstă de 28 de ani, a fost reținut astăzi (10 noiembrie - n.red.) de către polițiștii specializați în investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, fiind bănuit de furt dintr-o autospecială de poliție utilizată de polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrada A1 Râmnicu–Vâlcea – Deva”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Sibiu, Elena Welter, conform Adevarul.

Reținerea în cazul privind „mașina de poliție jefuită” a avut loc în urma unei percheziții: „La data de 10 noiembrie, în urma activităților specifice desfășurate, a percheziției domiciliare efectuate, precum și probatoriului administrat într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au identificat și reținut un bărbat în vârstă de 28 de ani, domiciliat în București și fără forme legale în Șelimbăr, bănuit de săvârșirea acestei fapte”.

Fapta s-a petrecut în noaptea de 26 spre 27 septembrie. Autospecială polițiștilor de la Autostrăzi era parcată pe strada Revoluției din municipiul Sibiu. Din interior, hoțul a furat mai multe bunuri: o telecomandă de acționare a rampei cu semnale luminoase și sonore, o vestă antiglonţ, cuţit tip vânătoare, două lanterne, stick de memorie, suport pentru telefon mobil, spray cu dezinfectant, în sumă de aproximativ 4700 de lei.

Bunurile au fost recuperate în proporție de 90%, în urma percheziției domiciliare.

„În baza mandatului de aducere, bărbatul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Sibiu, iar ulterior audierii și administrării probatoriului a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Sibiu, urmând a fi prezentat în cursul zilei de mâine (11 noiembrie - n.red.) Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate”, a mai menționat reprezentanta Poliției Județene Sibiu, care a precizat că ancheta continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Nu este pentru prima dată când agenții de circulație din Sibiu sunt prăduiți. Luna trecută, o autospecială de poliție a Biroului Rutier (BPR) Sibiu a fost furată de un suspect într-un dosar penal, chiar din fața sediului. Bărbatul a fost prins în trafic băut, la volanul unei mașini neînmatriculate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE