2024-05-07 14:30

UPDATE. Trei persoane rănite, dintre care două grav, după o EXPLOZIE la Şantierul Naval Orşova

 |  14:54
UPDATE. Trei persoane rănite, dintre care două grav, după o EXPLOZIE la Şantierul Naval Orşova

O explozie a avut loc în urma unei acumulări de gaze la Şantierul Naval de la Orşova din judeţul Mehedinţi. Trei persoane au fost rănite, care au fost transporate la Unitatea de Primiri Urgenţe Orşova. Doi dintre răniţi au arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului. Potrivit ISU Mehedinţi, explozia nu a fost urmată de incendiu

UPDATE. Explozia de la Şantierul Naval Orşova s-a produs la bordul unei nave în construcţie, în timp ce trei muncitori cu vârste cuprinse între 39 şi 47 de ani făceau lucrări mecanice, anunţă, miercuri, IPJ Mehedinţi.

”La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Orşova care, în urma verificărilor efectuate, au stabilit că în interiorul unui bord de navă, aflată în construcţie, s-a produs o deflagraţie în timp ce trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 39 şi 47 de ani efectuau lucrări mecanice. În urma incidentului, cei trei bărbaţi au suferit arsuri şi răni la nivelul corpului, fiind transportaţi la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate”, transmite IPJ Mehedinţi. 

Poliţiştii au deschis dosar penal. ”În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală  din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, mai transmite IPJ Mehedinţi. 

Reprezentanţii IGSU au precizat că, în urma evenimentului, au rezultat trei victime, dintre care două victime au arsuri pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului şi o victimă cu traumatism cranio-cerebral. ”Victimele sunt conştiente şi sunt transportate la spital cu 1 ambulanţă SMURD şi 2 ambulanţe SAJ”, au precizat oficialii IGSU. 

”Din datele pe care le avem, în urma exploziei care a avut loc la Şantierul Naval Orşova, trei persoane au necesitat îngrijiri medicale. Explozia a avut loc în urma unei acumulări de gaze şi nu a fost urmată de incendiu. Au intervenit un SMURD şi o ambulanţă SAJ. Autospeciala SMURD a preluat o victimă care are arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului. O altă victimă a fost preluată de SAJ, iar o a treia a fost dusă la spital de angajaţii şantierului”, transmite ISU Mehedinţi.

Urmează ca o anchetă să stabilească exact cum s-a produs explozia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE