2024-04-29 22:26

Sfârșit de carieră pentru Simo?! Ce suspendare uriașă ar putea primi Halep dacă va fi găsită vinovată de dopaj?

 |  19:46
Sfârșit de carieră pentru Simo?! Ce suspendare uriașă ar putea primi Halep dacă va fi găsită vinovată de dopaj?

“Şoc în luma tenisului”, a reacţionat presa internaţională după ce fostul lider WTA Simona Halep (31 de ani) a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă şi suspendată provizoriu. Pe sportiva noastră o așteaptă o suspendare uriașă în cazul în care va fi găsită vinovată!

Conform regulamentului antitdoping, Halep riscă o suspendare de până la patru ani pentru un test pozitiv cu o substanţă cum este Roxudustat. “Sportivii pot obţine o reducere a suspendării, probabil până la trei ani, dacă recunosc rapid că s-au dopat şi acceptă sancţiunea”, menţionează AP.

Roxadustat este o substanță destinată medicamentelor pentru tratamentul anumitor tipuri de anemii, este un inhibator al prolil-hidroxilazei HIF și stimulează producția endogenă de eritropoietină și producția de hemoglobină și celule roșii din sânge, fapt care a determinat Agenția Mondială Antidoping WADA să o introducă pe lista substanțelor interzise încă din 2011, în categoria EPO (care ajută la oxigenarea sângelui).

„Substanța a fost interzisă categoric din 2011, se știa lucrul acesta, medicamentul este complet interzis administrării sportivilor deoarece poate duce la creșterea performanțelor sportive”, a declarat la Digi 24 Mihaela Dobranici, vicepreședinte al Societății de Medicină Sportivă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-21

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ. Simona Halep, prinsă dopată la US Open!

Reacția lui Ilie Năstase după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE