2022-01-21 02:07

Secretarul de stat american, Antony BLINKEN, mesaj de 1 DECEMBRIE: „Ne mândrim să fim alături de România, în calitate de aliaţi NATO…”

 |  09:52
Secretarul de stat american, Antony BLINKEN, mesaj de 1 DECEMBRIE: „Ne mândrim să fim alături de România, în calitate de aliaţi NATO…”

Secretarul de stat american, Antony Blinken, felicită, în numele Statelor Unite ale Americii, poporul român cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, aniversarea Marii Uniri.

Între România şi Statele Unite există un parteneriat durabil, construit pe valori împărtăşite, interese comune şi legături inter-personale solide, aminteşte şeful diplomaţiei americane într-o declaraţie publicată pe site-ul Departamentului de Stat.

''Ne mândrim să fim alături de România, în calitate de aliaţi NATO, să colaborăm pentru a depăşi ameninţările şi provocările prezentului şi viitorului, în regiunea Mării Negre şi nu numai. Mulţumim României pentru angajamentul său de neclintit pentru apărarea păcii şi a libertăţii în lume, inclusiv în Afganistan'', subliniază Blinken.

''Aşteptăm cu nerăbdare să valorificăm vizita la Bucureşti a secretarului apărării Austin, din luna octombrie, vizita ministrului afacerilor externe Aurescu la Washington, D.C, din luna noiembrie, şi succesul recentei sesiuni a Dialogului Strategic'', arată secretarul de stat american.

Potrivit şefului Departamentului de Stat, anunţul preşedintelui Iohannis de la conferinţa COP26, conform căruia România se va număra printre primele ţări care va găzdui un reactor modular de mici dimensiuni, construit pe baza tehnologiei americane, ''este încă un exemplu grăitor de promisiune şi potenţial pentru o colaborare şi mai strânsă''.

Secretarul de stat american, Antony Blinken, urează poporului român "La mulţi ani" de Ziua Naţională, pace şi prosperitate în anul ce urmează.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE