2024-05-05 23:49

AJUTOR. România trimite în Ucraina muniție, echipamente militare, combustibil, alimente, apă şi medicamente

 |  11:08
AJUTOR. România trimite în Ucraina muniție, echipamente militare, combustibil, alimente, apă şi medicamente

România ia primele măsuri consistente pentru sprijinirea Ucrainei, astfel că va acorda un ajutor în valoare de 3 milioane de euro, constând în veste antiglonţ, muniţie, echipamente militare, dar și combustibil, alimente, apă şi medicamente.

”Guvernul României a decis ca, după ce în Ucraina a ajuns deja o primă tranşă de medicamente şi echipamente sanitare donate de ţara noastră, astăzi să fie transmisă o a doua tranşă de ajutoare în valoare totală de 3 milioane de euro, constând în combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente. Totodată, Guvernul României anunţă disponibilitatea de a prelua răniţii ucraineni în spitalele din reţeaua militară şi civilă din ţara noastră” a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbun

Şeful statului s-a referit la sprijinul umanitar şi militar suplimentar care urmează să fie trimis în Ucraina. “România se alătură partenerilor săi în sprijinirea noilor sancţiuni pentru a consolida şi mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina”, a scris, duminică, preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Twitter. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE