2024-05-03 14:30

România înregistrează PRIMUL caz de variola maimuței

 |  17:15
România înregistrează PRIMUL caz de variola maimuței

Primul caz de variola maimuței diagnosticat în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani, din București. Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de luni în urma investigațiilor de laborator.

Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare.

Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

Până în prezent, au fost peste 1.000 de cazuri de variola maimuței raportate la Organizația Mondială a Sănătății în focarul actual, în afara țărilor din Africa unde se răspândește mai frecvent. Un prim focar a fost în Regatul Unit la începutul lunii mai, apoi s-a răspândit în cel puțin 30 de țări.

Simptomele includ febră, dureri de cap și o erupție cutanată care începe pe față și se extinde în restul corpului. Cazuri de infecție cu virusul variola maimuței au fost înregistrate recent, printre altele, în Germania, Elveția, Spania, Belgia, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Austria și Suedia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE