2022-05-25 17:25

România a înregistrat primul DECES din cauza variantei Omicron

 |  21:41
România a înregistrat primul DECES din cauza variantei Omicron

Marți, 18 ianuarie, a fost înregistrat în România primul deces la o persoană infectată cu varianta Omicron: o pacientă vârstnică, nevaccinată și cu comorbidități.

La Iași s-a înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu tulpina Omicron a noului coronavirus. Este vorba despre o femeie de 75 de ani, nevaccinată, cu comorbidități importante, spun medicii care au tratat-o.

Ea a ajuns în stare gravă la spital, în urmă cu 10 zile. La câteva zile de la internare a fost transferată pe ATI, unde a murit în cursul zilei de astăzi.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu, spune că starea de sănătate a femeii s-a degradat constant de la internare, iar medicii de la terapie intensivă nu au mai putut-o salva.

„Evoluția unor astfel de pacienți depinde de la un organism la altul și este în funcție de comorbiditățile fiecăruia. Nu există un tratament diferențiat în funcție de tulpina cu care sunt infectați pacienții, mai ales dacă vorbim de cazurile internate la Terapie Intensivă”, a explicat dr. Florin Roșu, conform Realitatea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE