2024-04-26 09:15

REVOLTA ministrului de Interne. Cum putea fi evitată tragedia de la Onești

 |  22:14
REVOLTA ministrului de Interne. Cum putea fi evitată tragedia de la Onești

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode s-a declarat revoltat de modul în care au intervenit forțele de ordine la tragedia de la Onești și de faptul că poliția a ignorat sesizările depuse de agresor.

„E un eveniment care nu face cinste celor care au intervenit acolo. Spun și aici că înainte de toate transmit condolenațe celor două familii îndoliate. Dincolo de funcția pe care o am, pentru mine ca cetățean cel mai greu de acceptat este că în urma unei intervenții din partea MAI nu am reușit să salvăm viețile. S-a întâmplat la Constanța, s-a întâmplat la Onești. Sigur că astfel de evenimente se întâmplă în toată lumea și vor mai fi în România pentru că nu pot fi evitate. Dar dacă cei vonovați nu plătesc în fața legii, înseamnă că nu ai învățat nimic din aceste tragedii. Este obligatoriu să tragem învățăminte și să luăm măsurile care se impun.

Vom avea un rapot final, vom avea concluziile parchetului, pentru că sunt anchete în derulare. După ce se finalizează va trebui să îmbunătățim legislația, dacă trebuie îmbunătățită. Sunt multe lucruri la care trebuie să ne gândim și să le corectăm pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple”, a declarat Lucian Bode.

”Ce m-a revoltat foarte, foarte mult, dincolo de lipsa de comunicare în intervenție... componenta de acțiune a Poliției Onești respectiv a municipiului Bacău în ceea ce privește prevenirea. Au fost depuse mai multe sesizări și în condițiile în care în anumite documente și sesizări se spune de către criminal că își va face dreptate, amenință că achiziționează o armă de foc și își va face dreptate atunci... cu toate acestea, poliția nu a dispus măsuri”, a spus Lucian Bode la Realitatea PLUS.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-03

In legatura cu acest articol...

București: poliţişti reţinuţi pentru RĂPIRE şi TORTURĂ

Martor la CRIMA de la Onești: "Soţia lui îi spunea, nu-i omorî, mai lasă-i, poate primim bani în cont!"

Șeful SIPI Suceava, ridicat de procurorii DNA. Acuzația care i se aduce

Fratele uneia dintre victimele de la Oneşti: "POLIȚIA mi-a spus să stau liniştit că omul e CALM"

Pe cine a dat afară ministrul Bode afară după TRAGEDIA de la Onești




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE