2024-05-07 02:37

Reacția președintelui Iohannis la anunțul lui Putin privind independența Donețk și Lugansk

 |  22:15
Reacția președintelui Iohannis la anunțul lui Putin privind independența Donețk și Lugansk

Președintele Klaus Iohannis a scris pe Twitter că România condamnă ferm recunoașterea de către Rusia a zonelor Donețk și Lugansk ca independente.

"Este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, care trebuie să atragă cel mai sever răspuns al comunității internaționale. Susținem cu fermitate suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei", arată președintele.

Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a așa ziselor Republici Populare Donețk și Lugansk. Președintele rus a susținut un lung discurs în care a declarat că Rusia a fost „jefuită” când Uniunea Sovietică s-a dezintegrat în 1991.

”Principiile lui Lenin de a reconstrui Uniunea Sovietică au fost greșite. Este o rușine că pe aceste principii am construit fără să ne gândim la viitor. Liderii de atunci au fost convinși că au reușit să rezolve conflictele naționaliste, dar aceste probleme au fost doar o bomba cu ceas care s-au acutizat în anii '80 și a dus la separarea de Uniunea Sovietică”, a afirmat  Putin.

E important să mergem înapoi la rădăcinile problemei cu Ucraina. Avem o problemă foarte importantă: de ce aveam drepturi asupra teritoriilor de la marginea imperiului rus? De ce au primit statut de teritorii naționale după Revoluția din 1917? Vă întreb pe voi, de ce a trebuit să fim atât de generoși? Și apoi să dăm acestor republici dreptul de a deveni independente? - a mai spus liderul de la Kremlin.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-21

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ: Vladimir Putin recunoaşte INDEPENDENȚA republicilor separatiste din estul Ucrainei




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE