2024-05-03 16:32

Reacția lui Ion Iliescu după DECESUL Reginei Elisabeta a II-a

 |  14:20
Reacția lui Ion Iliescu după DECESUL Reginei Elisabeta a II-a

Fostul preşedinte Ion Iliescu este de părere că decesul Reginei Elisabeta a II-a marchează sfârşitul unei epoci şi că Marea Britanie a pierdut un lider şi un liant al solidarităţii naţionale, iar România, un prieten şi un reper. Suverana britanică a încetat din viaţă joi, la vârsta de 96 de ani.

”Încetarea din viaţă a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a marchează sfârşitul unei epoci istorice, plină de schimbări, în care Marea Britanie a avut de jucat un rol de primă mână. Victoria Marii Britanii în cel de-al Doilea Război Mondial, la care Regina a participat direct, ca toată generaţia din care a făcut parte, a fost începutul unor reforme economice şi sociale ce au influenţat atât continentul european, cât şi întreaga lume. Şi-a făcut datoria care-i revenea în sistemul politic britanic, fără ezitare, şi fără să se lase purtată de convingerile sale personale, oricât de greu i-a fost asta, în momente delicate din viaţă. A fost o personalitate puternică, şi complexă, dincolo de imaginea care ni se prezintă, ca de obicei, în astfel de momente”, afirmă fostul preşedinte.

”Am avut ocazia să o cunosc şi să discut cu Regina, dincolo de constrângerile protocolului. O personalitate puternică, deschisă către problemele care dominau agenda publică, şi cu simţul umorului. Şi care nu a uitat o clipă de interesele ţării al cărui şef de stat era! Păstrez o amintire puternică întâlnirii din 2004, în cadrul vizitei private în Marea Britanie, când Regina a oferit un dejun privat, la care a participat şi marea noastră balerină Alina Cojocaru”, subliniază Ion Iliescu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE