2024-05-02 17:29

Rafila bagă lumea în sperieți: “Vom avea 100.000 de cazuri pe săptămână”

 |  16:23
Rafila bagă lumea în sperieți: “Vom avea 100.000 de cazuri pe săptămână”

România a bifat joi, din nou, peste 10.000 de cazuri zilnice de Covid, însă doctoral Alexandru Rafila atrage atenția că numărul infectărilor ar putea crește semnificativ în următoarea perioadă, urmând a avea în jur de 100.000 de infectări pe săptămână.

“Cea mai corectă evaluare a numărului de cazuri, nu este a numărului de cazuri întregistrate într-o singură zi, ci a unui număr de cazuri înregistrate săptămânal. Ați văzut că sunt diferențe mari între weekend și timpul săptămânii, diferențele sunt generate de nivelul testării, atunci cel mai bine este să adunăm cazurile dintr-o săptămână.

Probabil că acum sunt puțin peste 50,000 de cazuri pe săptămână, 50,000 - 60,000 de cazuri, și probabil că o să ne îndreptăm săptămânal către 100,000 de cazuri, fără să am niciun fel de certitudine că așa va fi. Dar dacă acest trend crescător se va menține, cu siguranță o astfel de situație nu trebuie exclusă”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Antena 3.

''Noi nu putem să înlocuim Guvernul în decizie. Importanţa unor specialişti, a unor comitete tehnice este, evident, clară pentru toată lumea şi reflectă ceea ce se întâmplă în toate ţările din UE sau din alte zone civilizate ale lumii. Există două comisii tehnice. Una este Grupul de suport tehnico-ştiinţific al CNSU, unde sunt mulţi medici de diverse specialităţi şi din diverse instituţii, şi nu numai medici. Acest grup nu a mai fost convocat de vreo două luni. Există şi Comisia ştiinţifică COVID-19 a Ministerului Sănătăţii care se întruneşte lunar sau de câte ori e solicitată (....) . Noi chiar şi astăzi vom avea o discuţie şi facem tot ce putem încât să îmbunătăţim opţiunile terapeutice, să propunem îmbunătăţirea modului de testare, testarea periodică a personalului medical (...) Închiderea şcolilor primare sau închiderea pieţelor nu au fost discutate în cele două comisii despre care v-am spus şi cu atât mai puţin în cea de la CNSU'', a afirmat Rafila.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE