2024-04-27 07:30

PUNCT misiunilor românești în Afganistan. Ultimii militari au părăsit baza Kandahar

 |  21:19
PUNCT misiunilor românești în Afganistan. Ultimii militari au părăsit baza Kandahar

Ultimii 100 de militari români din Batalionul de Protecţie a Forţei Jderii au plecat din baza aeriană Kandahar din Afganistan. Plecarea militarilor pune astfel capăt celor 19 ani de prezenţă a trupelor româneşti în această bază, informează Ministerul Apărării Naţionale.

„Recent, Baza Aeriană din Kandahar a fost predată forţelor de securitate afgane în cadrul procesului de încheiere a misiunii NATO Resolute Suport din Afganistan. Astfel, după o prezenţă de 19 ani, ultimii militari români, cei din Batalionul de Protecţie a Forţei Jderii, au plecat de pe aerodromul afgan după ce și-au îndeplinit cu succes misiunea ordonată în această zonă”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebok a MApN.

Militarii români au fost transportaţi cu ajutorul aeronavelor militare ale SUA.

„Ultimii militari români și americani s-au adunat la aeroport. Mașinile de luptă au părăsit pozițiile de apărare și au fost îmbarcate în uriașele aeronave C-17 Globemaster III. Apoi, rând pe rând, americani și români au urcat în avioane. Ultimul militar român ce a plecat din Baza Aeriană Kandahar, după 19 ani de prezență continuă românească acolo, a fost comandantul Batalionului de Protecție a Forței Jderii, locotenent-colonelul Vasile Mironescu”, conform MApN.

Primul contingent, de aproximativ 70 de militari români, s-a întors din Afganistan pe 8 mai 2021.

Revenirea militarilor este cuprinsă în planul de retragere din Afganistan a celor peste 600 de militari români.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE