2021-09-22 00:16

Prognoză meteo: Se schimbă vremea în următoarea perioadă. Anunțul meteorologilor

 |  11:00
Prognoză meteo: Se schimbă vremea în următoarea perioadă. Anunțul meteorologilor

Sfârşitul lunii lui Cuptor se anunţă de foc. Meteorologii prognozează în această săptămână maxime de până la 40 de grade la umbră. Vestea bună este legată de faptul că în weekend se anunţă o uşoară răcorire a vremii.

Miercuri, 28 iulie, valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat (ITU peste 80 de unităţi îndeosebi în sud-vest şi sud) şi va fi caniculă în cea mai mare parte a ţării. Conform ANM, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 31 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime local peste 20 de grade în zonele joase de relief, vor fi cuprinse la scara întregii ţări între 12 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 23…25 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Cerul va fi variabil, însă mai ales în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică va fi pronunţată şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină, dar numai pe alocuri, cu precădere în zona montană şi submontană, averse ce vor avea şi caracter torenţial.

În Bucureşti va fi caniculară, cu disconfort termic deosebit de accentuat. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, însă spre orele serii vor fi unele înnorări, dar probabilitatea pentru descărcări electrice şi averse va fi redusă. Vântul va sufla în general slab.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE