2024-05-06 07:33

Președintele Iohannis va participa la FUNERALIILE Reginei Elisabeta a II-a

 |  17:04
Președintele Iohannis va participa la FUNERALIILE Reginei Elisabeta a II-a

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra, a transmis Administrația Prezidențială.

Preşedintele a semnat, marţi, în cartea de condoleanţe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a la reşedinţa ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România.

Și Familia Regală a României va lua parte la funeralii, potrivit unui comunicat transmis, marți, de Secretariatul Regal.

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, 19 septembrie, la Catedrala Westminster Abbey din Londra. Înaintea procesiunii, sicriul cu trupul Reginei va fi depus timp de patru zile la Westminster Hall, pentru a permite publicului să îi aducă un omagiu, a anunțat Familia Regală a Marii Britanii într-un comunicat oficial.

Sute de președinți și premieri, precum și foști de șefi de stat și de Guvern, sunt așteptați să participe la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii care a decedat, joi, la vârsta de 96 de ani, după ce a condus Regatul timp de 70 de ani.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, au confirmat deja că vor lua parte la înmormântare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE