2024-05-08 02:07

Premierul interimar, Nicolae Ciucă ia primele MĂSURI radicale: ”Solicit tuturor să intervină”

 |  18:17
Premierul interimar, Nicolae Ciucă ia primele MĂSURI radicale: ”Solicit tuturor să intervină”

Premierul interimar, Nicolae Ciucă a participat la ședința Comitetului de Iarnă la MAI, alături de ministrul de Interne, ministrul Economiei, Transporturilor și secretarii de stat în MAI, Raed Arafat și Bogdan Despescu.

Pe lângă subiectul deszăpezirii și pregătirea circulației, dar mai ales a autorităților pentru vreme rea, premierul interimar a discutat și despre problema ELCEN și alimentarea cu agent termic a Capitalei.

„Aș dori să remarc faptul că la nivelul Ministerului Economiei sunt luate toate măsurile pentru asigurarea resurselor, atât de gaze naturale cât și de cărbune, să acoperim acolo unde s-a creat micul deficit la Oltenia și s-au luat măsurile necesare pentur aducerea apei la temperaturi necesară în rețeaua de distribuție a ELCEN-ului de la București, ceea ce înseamnă că în seara aceasta, noaptea aceasta vom avea apa la temperatura necesară și distribuția va putea să fie reluată în Capitală”, a declarat premierul interimar.

Premierul interimar a precizat faptul că autoritățile ar trebui să fie pregătite pentru condițiile meteo extreme din sezonul rece, indiferent dacă acestea au fost sau nu anunțate de către meteorologi. Totodată, el a solicitat tuturor organelor competente să se implice în rezolvarea problemelor pe care vremea instabilă le poate cauza.

„Cred că este foarte clar că avem datoria ca, nu numai în zona în care sunt semnalate condițiile de vreme rea, respectiv ninsori în zona Carpaților Meridionali și ploi abundente în județele din sud-vestul Munteniei și sud-estul Moldovei. Este nevoie ca de fiecare dată, indiferent de situație să fim pregătiți și să avem oameni în măsură să intervină cât se poate de oprtun. Ca cetățean vă spun, este foart egreu de acceptat atunci când vezi că s-a întâmplat ceva și autoritățile, insitituțiile fie nu au ajuns la fața locului, fie au întârziat sau au fost nenumărate situații în care am vazut că poate nici nu știau ce s-a întâmplat acolo.

Solicit tuturor instiuțiilor, întregului personal destinat să intervină în astfel de situații să aibă atât mijloacele cât și viteza de reacție pregătite pentru intervenții în astfel de cazuri”, a declarat premierul interimar Ciucă, la Ședința Comitetului de Iarnă, din cursul zilei de miercuri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE