2024-05-04 08:17

Pompierii, în alertă! 500 de INCENDII de vegetație au avut loc în doar cinci zile

 |  17:50
Pompierii, în alertă! 500 de INCENDII de vegetație au avut loc în doar cinci zile

Peste 500 de incendii de vegetație au avut loc doar în ultima săptămâna. Flacarile au distrus hectare întregi de culturi de grâu. Numărul incendiilor a crescut cu 20% față de săptămâna trecută.

Canicula și seceta au ajutat focul, spun pompierii care le recomanda fermierilor sa fie responsabili. În unele cazuri focul a izbucnit după ce au fost aruncate țigări pe jos.

„Pompierii militari, în cooperare cu pompierii voluntari, lucrători ai serviciului Salvamont şi ai Ocolului Silvic Dumitreşti, au intervenit în comuna Sihlea pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi pădure. În urma incendiului, au fost afectate 25 hectare de vegetaţie uscată şi circa 50 ha de pădure, litieră şi coronament. La această oră incendiul de vegetaţie, care s-a manifestat în mai multe focare, a fost lichidat”, a precizat ISU Vrancea, conform Euronews.

Potrivit sursei citate, forţele de intervenţie acţionează în continuare pentru lichidarea focarelor.

Pe parcursul nopţii vor rămâne să asigure zona trei echipaje din cadrul ISU Vrancea, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un ATV şi un echipaj din cadrul SVSU Sihlea cu o autospecială de stingere.

La intervenţia de la Sihlea, ISU Vrancea a intervenit cu şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un ATV, două autospeciale de primă intervenţie şi comandă, un autocamion multirisc şi o autospecială de transport persoane şi victime multiple.

De asemenea, ISU Buzău a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi o cisternă de 10 tone.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE