2022-05-17 00:31

POLUARE fără precedent într-un ORAȘ din România

 |  14:38
POLUARE fără precedent într-un ORAȘ din România

Un oraș din România este unul dintre cele mai poluate locuri din țară, însă miercuri dimineață în acest oraș s-a simțit un miros înțepător de sulf cum nu s-a mai simțit niciodată. Cetățeni din aproape toate cartierele au trimis sesizări legate de mirosul respingător.

Se pare că tot mirosul greu de suportat de miercuri dimineață din orașul Ploiești a fost din cauza unui incident la Petrotel Lukoil. Rafinăria recunoaște depășiri la hidrogenul sulfurat în timpul unor lucrări de investiții, scrie publicația observatorulph.ro, citată de hotnews.ro.

Prefectura Prahova a anunțat că a solicitat Gărzii de Mediu să verifice sursa mirosului și să ia măsurile care se impun, scrie și ziarulincomod.ro. Instituțiile locale au fost intens criticate în ultimii ani pentru că fac prea puțin pentru a forța agenții comerciali care poluează să ia măsuri: “În urma mirosului puternic, resimțit miercuri dimineață, 02.09.2020, în Ploiești și zonele învecinate, și a numeroaselor sesizări transmise de către cetățeni și mass-media locale, Instituția Prefectului Prahova a solicitat Gărzii de Mediu să identifice sursa acestui miros, să stabilească, totodată, dacă au fost depășite limitele de poluare și să dispună măsuri în cazul încălcării legislației în vigoare”.

Publicația observatorulph.ro a solicitat rafinăriilor un punct de vedere. Prima care a recunoscut un incident tehnic a fost Petrotel Lukoil. Iată ce spune compania.”Vă informăm că astăzi, 02.09.2020, în cadrul unor lucrări investiționale cu o valoare de aprox. 29 milioane USD și anume: montarea unei Instalații noi de recuperare sulf s-a început trecerea fluxului de gaze de pe vechiul coș pe cel nou. În timpul operației, o perioadă de aproximativ 30 minute, gazele au fost dirijate spre faclă. Datorită condițiilor de dispersie deficitare și creșterii hidrogenului sulfurat pe una din stațiile de monitorizare (zona Laguna) s-au impus anumite măsuri: Oprirea instalațiilor HPM, Cocsare și Cracare Catalitică. Conform datelor de pe stațiile de monitorizare, valorile înregistrate au revenit la valori normale la această oră”.

Incendiuși la o groapă de gunoi ilegală

Mai mult, pompierii prahoveni au descoperit marți un adevărat dezastru ecologic în apropiere de Ploiești, după ce un incendiu de vegetație uscată s-a întins până la o groapă de gunoi ilegală aflată pe un câmp, lângă Bărcănești. Fumul degajat a fost vizibil din mai multe zone din Ploiești și a fost toxic deoarece nu a ars numai vegetația uscată, ci și o cantitate uriașă de deșeuri depozitate ilegal.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE