2024-05-05 14:18

PLAN ROȘU activat după ce un autocar "plin ochi" cu turiști a ieșit de pe șosea. O persoană a murit, alte opt au ajuns la spital

 |  17:40
PLAN ROȘU activat după ce un autocar "plin ochi" cu turiști a ieșit de pe șosea. O persoană a murit, alte opt au ajuns la spital

Un autocar a ieşit de şosea, marţi după-amiază, în localitatea Moisei din judeţul Maramureş, în accident fiind implicați 51 de turiști polonezi. Autorităţile au declanşat Planul Roşu de Intervenţie. Opt persoane rănite, din care una este în stop cardio-respirator, au fost transportate la spital.

UPDATE 19.26. O persoană, șoferul autocarului, a murit, iar alte opt sunt rănite în urma accidentului, au declarat pentru News.ro oficiali din cadrul Poliţiei judeţene Maramureş. Primele date arată că cei opt răniţi nu sunt în stare gravă, aceştia fiind duşi la spitale din Borşa şi Vişeu.

Accidentul a avut loc pe DN 18, în localitatea Moisei, după ce un autocar a părăsit carosabilul și a lovit violent gardul unei case.

"Opt persoane au fost transportate la spital. Restul persoanelor implicate în eveniment au fost preluate de un autocar, pus la dispoziţie de autorităţile locale, urmând a fi cazate la o pensiune din zonă", a precizat IGSU.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi, şoferul polonez al autocarului a necesitat resuscitare, fiind găsit de către echipajele de intervenţie ajunse la faţa locului în stare de inconştienţă. Reprezentantul ISU Maramureş a precizat că în autocar se aflau în total 51 de cetăţeni polonezi.

Pentru gestionarea eficientă a situaţiei a fost activat Planul Roşu de intervenţie. Astfel, acolo au intervenit iniţial 2 maşini de stingere, 2 ehipaje de descarcerare, 4 ambulanţe SMURD, 4 ambulanţe SAJ şi un elicopter. Ulterior, au fost suplimentate forţele de intervenţie de la nivelul ISU Bistriţa-Năsăud cu următoarele mijloace: 2 ambulanţe SMURD, 1 autospecială transport victime multiple, 1 punct medical avansat.

 

Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE