2021-02-27 20:21

Percheziții la traficanții de droguri în șase județe. Cum își ascundeau afacerile

 |  17:49
Percheziții la traficanții de droguri în șase județe. Cum își ascundeau afacerile

Mai multe firme care comercializau produse de cânepă au fost închise de polițiști în timpul unei acțiuni care s-a desfășurat marți în diferite zone ale țării. Anchetatorii susțin că cei implicați făceau trafic de droguri prin intermediul unor magazine și în mediul on-line.

Potrivit IGPR, marți, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov - Serviciul Antidrog, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. - S.T. Brașov, au efectuat 26 de percheziții în Brașov, București, Ilfov, Cluj, Timișoara și Sibiu, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Anchetatorii au stabilit că mai multe persoane, constituite într-un grup infracțional, ar fi distribuit, prin intermediul unei pagini găzduite de un site de socializare, produse ce conțineau Tetrahidrocanabinol (THC), substanță psihotropă, biosintetizată de planta Cannabis.

Persoanele implicate în aceste activități ar fi încercat să transmită potențialilor clienți faptul că produsele comercializate (uleiuri, flori de cânepă, acadele, prăjituri, băuturi energizante) îndeplinesc condițiile legale, făcându-se referire la un Regulament european care prevede că produsele ce prezintă o concentrație de THC mai mică de 0.2% ar putea fi comercializate.

Polițiștii mai spun că anul trecut, în România au început să funcționeze societăți care promovează produse obținute din cânepă, conținând Canabidiol (CBD), ale cărui efecte pentru sănătate ar fi benefice. Aceste magazine s-au dezvoltat în scurt timp atât fizic, prin deschiderea unor puncte de lucru, cât și în mediul on-line, sigla folosită fiind planta de Cannabis.

Totuși, conform legislației naționale și a Uniunii Europene, nu există prevederi care să permită comercializarea de produse din cânepă cu un conținut de THC, indiferent de concentrație, astfel încât orice produs care conține THC se încadrează noțiunii de drog de risc și intră sub incidența dispozițiilor penale.

Din cercetări a rezultat faptul că societățile comerciale care comercializează produse de cânepă deschise în Brașov, Sibiu, Cluj și Timișoara nu funcționează în mod legal.

În urma perchezițiilor de marți au fost descoperite și ridicate mai multe produse alimentare pe bază de cânepă, aproximativ 400 de grame de cannabis, ciuperci halucinogene, 7 comprimate de ecstasy, 7.500 de euro și 7.900 de lei.

11 persoane au fost duse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov și B.C.C.O. Brașov, pentru audieri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE