2024-05-04 01:29

Patru cetățeni ucraineni, prinși când încercau să treacă ilegal frontiera în România

 |  12:07
Patru cetățeni ucraineni, prinși când încercau să treacă ilegal frontiera în România

Patru cetăţeni ucraineni au fost prinşi după ce au trecut ilegal frontiera dintre Ucraina şi România, depistarea acestora fiind posibilă datorită unei misiuni de patrulare cu elicopterul, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, pe timpul desfăşurării unei misiuni în sistem integrat, cu un elicopter, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, în cooperare cu o patrulă aeriană din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, au observat, în zona localităţii de frontieră Dersca, patru persoane, de sex masculin, care încercau să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România.

"S-a procedat la monitorizarea persoanelor, ulterior elicopterul a aterizat şi poliţiştii de frontieră au interceptat persoanele în cauză. În vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor colegii noştri i-au condus pe bărbaţi la sediul sectorului. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că cei patru sunt cetăţeni ucraineni, iar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, aceştia au solicitat acordarea unei forme de protecţie din partea statului român, ca urmare a faptului că sosesc dintr-o zonă de conflict", a afirmat Răcnea.

În acest caz au fost demarate procedurile specifice, fiind anunţaţi reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări, pentru aplicarea măsurilor prevăzute în astfel de situaţii. Ulterior, persoanele vor fi preluate, conform procedurilor în vigoare, de Centrul Regional de Cazare pentru Solicitanţii de Azil din Rădăuţi. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE