2024-05-05 22:49

Ofiţerii antidrog din Capitală au descoperit primul atelier de ECSTASY din România

 |  18:09
Ofiţerii antidrog din Capitală au descoperit primul atelier de ECSTASY din România

Ofiţerii antidrog din Capitală au descoperit primul atelier de ecstasy din România. Coordonatorii reţelei care vindea substanţele interzise au fost prinşi în flagrant, chiar în laboratorul din Bucureşti unde erau fabricate drogurile. A fost o operaţiune de amploare, pregătită amănunţit timp de mai multe luni. Trei suspecţi, inclusiv un tânăr chimist, au ajuns în arest.

La începutul anului poliţiştii antidrog bucureşteni au arestat un dealer stradal care vindea ecstasy. Captura nu a fost impresionantă. Dar, după el au fost prinşi alţi doi traficanţi care vindeau ecstasy Punisher, o variantă puternică a acestui drog.

Poliţiştii au suspectat că o parte din stupefiante ar putea fi din producţie internă. Şi au continuat cercetările. Aşa au descoperit laboratorul în care se preparau pastilele. Au prins în flagrant 3 persoane, una cu rol major în organizarea grupării.

Unul dintre cei mai importanţi oameni ai reţelei era un chimist de 30-32 de ani, cetăţean român. Absolvise facultatea de chimie în Bucureşti şi apoi a plecat în Olanda, spun surse judiciare pentru TVR, pentru a lucra pentru diverse laboratoare de producere a drogurilor. După un timp a revenit în România şi a început producţia chiar în capitala ţării.

Varianta Blue Punisher a ecstasy a apărut de numai un an în Europa. Este extrem de puternic şi de nociv. Un cunoscut institut britanic, Amndrake, avertiza asupra pericolului, prin postări pe Twitter.

Surse judiciare spun că producerea unei singure pastile costă 20 de eurocenţi în timp ce preţul de vânzare era cuprins între 10 şi 20 de euro. În acelaşi timp liderul reţelei aducea şi alte tipuri de ecstasy în ţară.

Poliţiştii au capturat 12.000 de pastile ecstasy. Chimistul, liderul reţelei şi soţia acestuia au arestaţi preventiv pentru 30 de zile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE