2024-05-05 04:28

VIDEO O TORNADĂ a fost filmată de turiști în Deltă, la Sulina

 |  19:45
VIDEO O TORNADĂ a fost filmată de turiști în Deltă, la Sulina

Turiștii aflați în Delta Dunării au surprins o tornadă la Sulina. Zona se află în acel moment sub avertizare de cod portocaliu de vijelii şi averse puternice.

Locuitorii au fost speriași de fenomenul însoțit de ploaie abundentă și au surprins imaginile. Vântul suflă cu putere la Sulina, iar cantitățile de apă au depășit 30 de l/mp, informează Antena 3.

„Da, suntem acum pe cod portocaliu de vijelii exact în zona județului Tulcea, pe partea de litoral. Ori astfel de fenomene, tornadele, apar de obicei ca urmare a vijeliilor puternice, instabilității puternice. Nu toate vijeliile generează tornade.

Cam 10 % din cele mai puternice vijelii generează aceste tornade. Și ce văd eu acolo este un nor. Nu-mi dau seama bine dacă face contactul cu suprafața terestră sau cu suprafața marină.

Definiția pentru tornadă sau trombă, în cazul în care avem respectivul eveniment pe mare da, am avut astfel de fenomene și putem avea în continuare și mai ales când avem astfel de instabilități anunțate chiar prin codul portocaliu.

Până la urmă, astfel de fenomene extreme au mai fost și vor mai fi, în funcție și de ingredientele care generează aceste fenomene, adică generează instabilitățile ce până la urmă favorizează formarea tornadelor sau a trombelor.

Și vorbim aici inclusiv de anumite ingrediente favorizate de încălzirea globală”, a precizat climatologul Roxana Bojariu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-01

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Ministrul Daea nu renunță: ”Nu aștept după PNRR! Avem bani pentru IRIGAȚII”

Dezastru pe câmpurile României! Ce suprafață este afectată de SECETĂ

Cum va fi VREMEA în prima jumătate a lunii AUGUST




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE