2024-04-26 17:19

O stradă din Italia va purta numele Reginei Elena a României

 |  09:41
O stradă din Italia va purta numele Reginei Elena a României

Consiliul Local din Florența a aprobat o moțiune care are ca scop numirea unei străzi sau a unui loc public din oraș în memoria Reginei Elena a României.Regina-mamă Elena a României a petrecut mai mult de trei decenii la Vila Sparta, între Florența și Fiesole, unde s-a făcut cunoscută și apreciată.

După cum am amintit, cu prilejul Zilei Internaționale a Comemorării Victimelor Holocaustului, Regina Elena a salvat zeci de mii de evrei de la deportare, primind post-mortem din partea Statului Israel titlul ′′Drepți între Popoare".

Ea a sprijinit orașul Florența, de care a fost foarte atașată, în perioada inundațiilor din 1966 și a fost membru-fondator al asociației culturale Grădinii Iris și membru al Concursului Iris din 1961.”O figură feminină importantă pentru viața orașului nostru, una dintre protagonistele Florenței în perioada în care a trăit aici: rafinată, cultă, riguroasă, iubitoare de artă, generoasă, o femeie care a iubit Florența și care și-a lăsat amprenta asupra orașului”, a afirmat liderul listei Nardella, Mimma Dardano, care a propus moțiunea.

”Titlul va fi ”Elena a României/Elena di Romania” deoarece în timpul exilului său în orașul nostru dorința ei a fost de a fi cunoscută cu acest nume”. Proiectul a fost inițiat de asociația Alter.Nativa și de Melania Cristina Cotoi, secretar al asociației, și a fost susținut de Ambasada României în Italia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE