2024-05-05 17:05

Ministrul Sănătății: ”Nu intenționăm să ajungem un stat POLIȚIENESC”

 |  20:58
Ministrul Sănătății: ”Nu intenționăm să ajungem un stat POLIȚIENESC”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că deciziile de carantinare nu pot fi luate la nivelul întregii țări, ci doar la nivel local, în zonele unde sunt înregistrate foarte multe cazuri de infectare cu coronavirus.

”Avem o transmitere comunitară diferită din localități. Nu putem adapta la nivel național, să închidem tot pentru că într-o anumiteă zonă sunt anunite focare pe care le putem carantina sau izola să ducem la un lockdown. Adaptarea o facem de la localitate la localitate. (...) Evoluția situației dă norma sau măsurile pe care trebuie să le luăm. Fiecare activitate o avem cu anumite norme. Esențial ar fi să respectăm regulile. (...) Nu intenționăm să ajungem la un stat polițienesc, dar trebuie să știm că fiecare avem partea noastră pe care trebuie să o facem în acest context”, a spus Nelu Tătaru. 

Ministrul a vorbit și despre deciziile care sunt luate în discuție, la ora transmiterii acestei știri în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

”Încă avem în dezbatere propunerile Comitetului Științific privind lista statelor de unde, atunci când ne întoarcem în România intrăm în carantină și dacă venim pentru trei zile, venim cu un test negativ și nu intrăm în carantină. Dacă vrem să stăm o perioadă mai lungă, intrăm în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea efecturăii unui test în a opta zi și avându-l negativ, putem ieși din carantină după 10 zile.

O a doua măsură este aceea a obligativității portului măștii când indicele trece de 1,5 la nivel de județ, nu cum este acum.

Noi suntem un sistem medical cu anumite posibilități și gestionăm toate cazurile care se adresează. Pandemia se tranșează în pre-spital.

Dincolo de câte testări, noi avem aceleași barometre: prezența în unitățile de primiri urgențe, internările la boli infecțioase, internările la ATI și decesele. De aceea trebuie să decongestionăm primirile urgențe, să tratăm în terapiile intensive”, a mai spus Nelu Tătaru pentru B1TV.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-02

In legatura cu acest articol...

Ministrul Economiei s-a INFECTAT cu noul coronavirus. Ce transmite Virgil Popescu

IMAGINEA ZILEI: Unde s-a oprit un metrou care a DERAIAT

“Coșmarul” Haaland vine la București!

Atacul lui Băsescu: “Oamenii politici conduc după sondaje, dar duc populația drept la cimitir”

Ordin de la președinte: ”Calificarea la Euro”

E oficial: averile dobândite de persoanele condamnate vor fi CONFISCATE

ULTIMA ORĂ: Premierul Orban anunță noi RESTRICȚII pentru români




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE