2024-05-06 09:23

Ministrul Mediului cere Blue Air să REIA imediat zborurile

 |  18:43
Ministrul Mediului cere Blue Air să REIA imediat zborurile

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut, marți, câteva declarații scurte, transmise pe pagina sa de Facebook, despre scandalul provocat de suspendarea zborurilor companiei Blue Air.

”În legătură cu suspendarea zborurilor de către compania Blue Air, Ministerul Mediului face următoarele precizări. Conturile au fost blocate de către Administrația pentru Fondul de Mediu, datorită faptului că compania Blue Air are o datorie de peste 2,28  milioane de lei, datorii la bugetul AFM. Este în procedură de executare silită de foarte mult timp, motiv pentru care s-a procedat conform legii, la recuperarea acestei creanțe.

Decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată. Blocarea conturilor de către AFM nu justifică niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie.

Cer Blue Air să reia zborurile imediat, să-și onoreze obligațiile față de călători, să-și onoreze obligațiile față de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeșalonare a acestei datorii și de a rezolva pe cale legală acest diferend. Are obligația de a plăti această datorie la bugetul de stat, datorită factului că nu a achiziționat și nu a restituit certificatele de gaze cu efect de seră, obligația companiei, obligația respectată de celelalte companii aeriene.

S-a ajuns în această situație datorită faptului că Blue Air nu a respectat legea. Subliniez încă o dată că această blocare a conturilor nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor.

Ministerul Transporturilor, prin licența pe care a emis-o, nu a condiționat niciodată activitatea acestei companii în acest fel și nu le-a dat drept niciodată să facă o asemenea suspendare a tuturor zborurilor. Solicit companiei Blue Air să se adreseze imediat AFM și să rezolve pe cale legală acest diferend. Și solicit de asemenea să reia imediat toate zborurile și să și-o onoreze obligațiile față de călători.” a transmis ministrul Mediului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-06

In legatura cu acest articol...

Blue Air A SUSPENDAT toate zborurile din și către România




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE