2024-05-06 04:41

Ministrul Mediului: Apel istoric împotriva poluării globale cu plastic, la adunarea ONU din Kenya

 |  12:29
Ministrul Mediului: Apel istoric împotriva poluării globale cu plastic, la adunarea ONU din Kenya

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunţat, joi, că la Adunarea ONU de Mediu a Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, din Kenya, s-a ajuns la un acord împotriva poluării globale cu plastic.

„Am ajuns la un acord istoric împotriva poluării globale cu plastic, la Adunarea ONU din Kenya. După Acordul de la Paris, privind schimbările climatice, marcăm începutul unei noi etape în cooperarea internaţională în domeniul mediului. La nivel mondial, 400 de milioane de tone de plastic sunt produse în fiecare an, dintre care 40% sunt de unică folosinţă. Statisticile arată că aceste cifre s-ar putea dubla până în anul 2040. Plasticul nu reprezintă doar o ameninţare la adresa florei şi faunei, ci are şi un impact asupra sănătăţii umane. Cifrele vorbesc de la sine: este nevoie de un acord internaţional cât mai curând posibil pentru a restrânge acest proces. În acest sens, am adoptat o rezoluţie cu reprezentanţii a 175 de ţări la Adunarea ONU de Mediu a Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, la Nairobi. Până în 2024, vom avea un acord internaţional obligatoriu din punct de vedere juridic, care reglementează "ciclul de viaţă" complet al plasticului, de la impactul producţiei, utilizării, până la deşeuri şi reciclare", a scris Tanczos, pe propria pagină de Facebook.

Cea de-a cincea sesiune a Adunării ONU de Mediu a Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEA 5.2) şi sesiunea specială dedicată sărbătoririi a 50 de ani de la înfiinţarea UNEP (UNEP@50) are loc în perioada 28 februarie - 4 martie, în capitala Kenyei, Nairobi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE