2024-05-05 10:43

Ministrul Apărării, mesaj pentru români: ”Populația poate să stea liniștită”

 |  17:14
Ministrul Apărării, mesaj pentru români: ”Populația poate să stea liniștită”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, asigură populația că nu are de ce să-și facă griji din cauza situației din Ucraina, deoarece ”nu înseamnă că va fi un război pe teritoriul nostru.”

Aflat la Palatul Parlamentului, Dîncu le-a spus jurnaliștilor că România este pregătită să primească peste 500.000 de refugiați din Ucraina,mdacă va fi nevoie.

”Noi am putea să primim peste 500.000 de refugiați. Aceatsa este cifra la care ne-am pregătit noi împreună cu Ministerul de Interne și celelalte instituții care au în subordine acest lucru”, - a spus ministrul.

El nu a dat detalii despre locurile în care ar putea ajunge eventualii refugiați din Ucraina, precizând doar că ”sunt multe” și că ”există un plan în acest sens”, ”în toate marile orașe”.

Referitor la cel mai negru scenariu pentru România, dacă situația din Ucraina se va agrava din punct de vedere militar, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, susține că s-ar putea produce efecte negative atât pe plan economic, dar și social.

”Scenariul în care ar fi un conflict armat generalizat în estul graniței noastre. Și ar fi și alte efecte de factură economică, de factură socială, cele legate de război electronic, care nu are graniță și se poate extinde. Deci tot ceea ce ar însemna o situație de urgență am simulat inter arme, interinstituționale. Există un comitet care funcționează. Tot timpul se întâlnesc pe această temă.” - a declarat Dîncu.

Ministrul a ținut să dea asigurări populației că nu există niciun risc pentru România privind un eventual conflict:

”În acest moment nu există nicio prognoză în acest sens, deci eu cred că populația poate să stea liniștită. Sigur că în condițiile unui conflict în Ucraina, toată zona este afectată, dar asta nu înseamnă că va fi un război pe teritoriul nostru.”


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE