2024-04-27 06:14

Mii de oameni la cele două „marșuri al Unirii” organizate la Alba Iulia de AUR și „Diaspora Europeană”

 |  10:45
Mii de oameni la cele două „marșuri al Unirii” organizate la Alba Iulia de AUR și „Diaspora Europeană”

Două marşuri ale românilor din ţară şi din diasporă au fost organizate, miercuri dimineaţa, la Alba Iulia, pe acelaşi traseu, ambele având ca punct de plecare gara din municipiu, până la Cetate, locul unde se desfăşoară principalele manifestări organizate de Ziua Naţională, informează Agerpres.

Primii care au plecat în marş au fost românii veniţi de peste graniţă. În număr de aproximativ o sută, aceştia purtau veste inscripţionate cu textul "Diaspora Europeană" şi fluturau steaguri tricolore. Ei au respectat măsurile sanitare, purtând mască de protecţie.

Participanţii la celălalt marş, organizat de AUR, au respectat mai puţin măsurile de protecţie, doar pe alocuri fiind observat câte un participant cu mască. La acest al doilea marş au participat peste 2.000 de oameni veniţi din mai multe judeţe ale ţării. Au fost prezenţi şi cei doi copreşedinţi, George Simion şi Claudiu Târziu.

Manifestanţii au scandat lozinci unioniste, cum ar fi "Basarabia e România", "Unire" şi "România n-a avut graniţă la Prut". Participanţii aveau fulare tricolore şi steaguri tricolore. Printre ei s-a remarcat un grup de câteva zeci de persoane venite din Maramureş, îmbrăcate în costume populare tradiţionale zonei, care s-au încins într-un joc specific regiunii.

"Marşul Unirii" este un eveniment care are loc de câţiva ani de Ziua Naţională a României la Alba Iulia, organizatorul fiind în trecut Platforma Unionistă "Acţiunea 2012".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE