2024-04-30 09:12

Mii de oameni au rămas fără apă în Bacău, din cauza unei avarii

 |  10:00
Mii de oameni au rămas fără apă în Bacău, din cauza unei avarii

Mii de oameni din Bacău au rămas fără apă potabilă, din cauza unei avarii la una dintre principalele conducte care alimentează orașul.

Porțiunea avariată face parte din tronsonul de 45 de kilometri despre care un audit a arătat că a fost „greșit proiectată și prost făcută”. Ultimele avarii pe acest tronson s-au produs în iulie 2018.

„În jurul orei 10:30, echipele SC CRAB SA au finalizat lucrările de decopertare a conductei constatând că avaria a fost cauzată de deplasarea piesei de îmbinare dintre conducta Dn 1000 mm și conducta de Dn 800 mm. Având în vedere complexitatea lucrărilor de remediere (demontarea pieselor existente -reducției, mosoarelor din fontă și a reasamblării lor pe poziție) estimăm finalizarea lucrărilor pentru miercuri, 02.02.2022 orele 20:00. Ulterior finalizării lucrărilor de remediere vom proceda la umplerea conductei de aducțiune și a rețelei de distribuție”, informează conducerea CRAB.

Primarul Bacăului, Lucian Stanciu Viziteu, susține că se lucrează intens la rezolvarea avariei, dar cel mai probabil oamenii nu vor avea apă în următoarele ore.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE