2024-05-19 12:52

Marocanul care ar fi ucis studenții din Iași, adus din Italia

 |  20:58
Marocanul care ar fi ucis studenții din Iași, adus din Italia

Tânărul din Maroc suspectat de uciderea celor doi studenți de la Medicină din Iași, plecat din țară și prins la Roma, unde a fost reținut, a fost miercuri în România.

Conform Poliției Române, o escortă a IGPR l-a preluat din Italia și l-a adus în țară pe tânărul de 20 de ani, pe numele căruie există un mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunea de omor calificat.

"Informațiile furnizate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au permis investigatorilor din cadrul Brigăzii Mobile din cadrul Chesturii de Poliție din Roma depistarea și reținerea persoanei urmărite internațional, la mai puțin de 24 de ore de la emiterea mandatului european de arestare. În ceea ce privește cooperarea bună dintre România și Italia, subliniem faptul că s-a reușit aducerea în România a bărbatului în 8 zile de la depistare", precizează Poliția Română.

Ahmed Sami El Bourkadi va fi dus în arest la Iași.

"Se consideră nevinovat. Nu înțelege de ce s-au dat publicității atâtea aspecte negative cu privire la domnia sa, în condițiile în care nu are antecedente penale”, a spus pentru stirileprotv avocata acestuia, Raluca Andrei.

Ahmed Sami El Bourkadi susține că nu a fugit din România, și a plecat într-o excursie, cu iubita lui.

"A spus că, într-adevăr, se văzuse cu victima în ziua respectivă, l-a contactat întrucat își uitase un hanorac la amicul său care a și fost găsit omorât. Îl cunoștea doar pe băiat, pe prietena acestuia doar tangențial. Nu se face vinovat de acest dublu asasinat, nu a avut vreo ceartă, vreo altercație”, mai afirmă avocata tânărului, conform știrilorprotv.ro.

De altfel, el a contestat mandatul de arestare preventivă emis pe numele său în lipsă.

Ahmed Sami El Bourkadi, în vârstă de 20 de ani, originar din Maroc și student la UMF Iași, este principalul suspect în cazul dublului asasinat. El este suspectat că i-ar fi ucis pe Youssef Ajniyah (25 de ani) şi pe prietena lui Ioana Vanesa Burlacu (23 de ani), studenți la Medicină în Iași.

Studentul marocan a fost căutat de poliţie, nefiind găsit, astfel că Poliția Română l-a dat în urmărire. De asemenea, pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă. El a fost prins și reținut în urmă cu o săptămână, la Roma.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că acesta îi cunoştea pe cei doi tineri care au fost ucişi.

Conducerea Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi a precizat că, în urma necropsiilor, s-a constatat că tânăra avea 33 de plăgi tăiate, în timp ce prietenul acesteia avea 17 plăgi tăiate. Medicii legişti au arătat că plăgile de pe corpurile celor doi tineri erau dispuse aproape identic şi „aveau dispoziţie pentru afectarea organelor vitale”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE