2024-05-19 00:12

Marcel Vela a anunțat cine preia șefia Poliției Române

 |  20:25
Marcel Vela a anunțat cine preia șefia Poliției Române

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat marți, că inspectorul general adjunct Eduard Mirițescu va exercita temporar comanda Poliției Române, „până la numirea unui ofițer care să preia această funcție și responsabilitate”.

„Pentru a asigura continuitatea în actul de management al acestei instituții extrem de importante a Ministerului Afacerilor Interne, am decis ca inspectorul general adjunct, domnul chestor de poliție Mirițescu Eduard să continue activitatea din funcția pe care o deține și să exercite temporar comanda Poliției Române până la numirea unui ofițer care să preia această funcție și responsabilitate”, a precizat Marcel Vela pentru B1tv

Schimbarea de la vârful Poliției Române vine în contextul în care, tot marți, dar cu ceva timp în urmă, chestorul principal Liviu Vasilescu anunța că demisionează din funcția de inspector general.

„Domnul Liviu Vasilescu nu mai este inspector general al Poliției Române. Este decizia corectă, pe care am convenit-o, astfel încât imaginea și credibilitatea Poliției Române să nu fie afectate sau puse sub semnul întrebării. În urma discuției pe care am avut-o cu domnia sa, a achiesat să se retragă din funcția de inspector general, precizând faptul că rămâne și continuă munca de poliție, ca să își îndeplinească atribuțiile de ofițer, lucru pe care l-am acceptat toată conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Poliția Română are nevoie acum să se concentreze exclusiv asupra problemelor pe care le are în atribuții, adică aplicarea cu fermitate a legii și să fie eliminat orice act de perturbare a acestei activități”, a adăugat Marcel Vela.

Întrebat dacă Eduard Mirițescu este fostul șef de cabinet al secretarului de stat Bogdan Despescu, ministrul Marcel Vela a răspuns: „A fost în mai multe funcții domnul Mirițescu, inclusiv în această funcție. Este un ofițer de calibru al Poliției Române. Este adjunct în Inspectoratul General al Poliției Române, adjunctul inspectorului general, și până la numire va fi cel care preia conducerea”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-01

In legatura cu acest articol...

MAI anunță înființarea Poliției Siguranță Școlară. Care sunt atribuțiile

ULTIMA ORĂ: Șeful Poliției Române și-a dat DEMISIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE