2024-05-16 23:57

Magistrații bulgari au decis ca Elena Udrea să fie EXTRĂDATĂ în România! Decizia este definitivă

 |  18:02
Magistrații bulgari au decis ca Elena Udrea să fie EXTRĂDATĂ în România! Decizia este definitivă

Curtea de Apel de la Sofia a decis vineri ca Elena Udrea, aflată în arest în Bulgaria, să fie extrădată în România pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute.

"Se pare că nu există justiție pentru mine, nici în Bulgaria, nici în România. În data de 7 aprilie atunci când s-a dat sentința în România în cazul meu, doi judecători din completul care au dat această sentință au fot chemaţi la Parchetul General şi au fost amenințați cu pușcăria dacă nu dau sentința de condamnare în dosarul Gala Bute. În mod cert decizia împotriva mea s-a luat cu presiune. Au fost cele mai lungi două luni din viaţa mea", a declarat Udrea la ieșirea din sala de judecată.

Fostul ministru al Turismului le-a cerut magistraților bulgari să respingă cererea statului român de extrădare a sa, susținând că "este un proces împotriva integrității" sale. Decizia magistraţilor vine după mai multe amănări ale pronunţării, dar este acum una definitivă.  

Pe 19 aprilie, magistraţii de la tribunal au decis că Elena Udrea va fi extrădată, însă decizia nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Curtea de Apel de la Sofia.  

În 7 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare în Dosarul Gala Bute, ea fugind din ţara înainte de pronunţarea sentinţei. Udrea a fost prinsă rapid în Bulgaria, când încerca să treacă graniţa în Grecia.  

Vom reveni cu detalii!


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE